Stor sorg!

http://www.familjesidan.se/Resultat.asp?AdPersonId=88237&

Ajaj...

Har sååå fruktansvärt ont i nacken! Förmodligen beror det på en kombination med stickning och dålig ergonomi under dagens patientbehandling. Är det någon stickare därute som har något tips på hur man "ska" sitta när man stickar för att undvika nackbesvär? Måste ju sticka klart mors dagspresent + present till S... Jaja, just nu är det omöjligt. Hoppas det går över snart!

Någon som såg semifinal 1 igår i Eurovision?

Hmm... Irland?!

You Belong in Dublin
Friendly and down to earth, you want to enjoy Europe without snobbery or pretensions.
You're the perfect person to go wild on a pub crawl... or enjoy a quiet bike ride through the old part of town.
What European City Do You Belong In?


.

Blomsterflicka...

I am a
Snapdragon

What Flower
Are You?"Mischief is your middle name, but your first is friend. You are quite the prankster that loves to make other people laugh."

Boknörd!

.

Dålig på bilder...

Tänkte lägga upp lite bilder på mina senaste projekt imorgon, för idag har jag helt enkelt inte haft lust. Man blir alltid lite lätt avslagen efter tentor, så vi har väl förklaringen där. Jag längtar till det fina vädret igen. Vill ut och sola mig!

Har just stickat klart den andra av maj månads pulsvärmare - Annefödder. Är inte medlem än, men anmälde mig igår när de hade ett extraintag. Ska bli kul att vara med och sticka pulsvärmare!

Nej, nu ska jag börja på ett par antar till sambon!

Stor dag imorgon!

Imorgon är det dags för den fruktade stadieexaminationen. Då får man visa vad man går för när det gäller att terapiplanera, bedöma och teoretiskt behandla en patient. Situationen är lite läskig, eftersom man inte vet vad det innebär eller hur det går till. Man får göra sitt bästa och hoppas att det räcker till...

På tal om något helt annat... En klasskompis hade en så söt mössa i vintras som hennes mamma hade stickat. Jag var nyfiken på vilket garn det var, men sen glömdes det bort, i alla fall av mig. Idag så kom hon med en liten påse till mig med ett nystan som hon köpt till mig när hon hemma i Finland över valborg. Så gulligt av henne, eller hur!? Så nu ska det stickas mössa till helgen... Lägger in en bild på garnet imorgon. Jag köpte även lite garn i stan i lördags, till pulsvärmare som jag fick mönster på av Urmodern. Lägger upp bild på det imorgon också.

Vad har ni hittat på idag?

Kram på er...

Hemlis 4

Jag har anmält mig till Hemlis 4 hos http://www.stickamera.se/. Ska bli spännande att se vad som dyker upp i brevlådan. Här är i alla fall svaren på frågorna inför Hemlis 4:

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om? Ull är en favorit. Gillar bomull också, speciellt nu till sommaren. Lin är ju också spännande... Har inte stickat något i ren akryl än.

2. Vilka är dina favoritfärger? Jag älskar klara färger. Finns inget bättre än färgglada saker! Pastell fungerar också! Har mest svarta kläder, dock!

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om? Jag gillar inte murriga färger, brunt och sånt.

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?) Gillar rundstickor och jumperstickor. Tycker det är lite jobbigt med strumpstickor, men övar för fullt upp färdigheten med dem! Har inget emot något material...

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan? Mittemellan, nybörjare när det gäller strumpstickning, men vill gärna lära mig!

6. Dricker du kaffe? Te? Hinkvis med kaffe!

7. Är du allergisk mot något? Jordnötter

8. Vilken slags musik tycker du om? Allätare, men lyssnar egentligen inte så mycket på musik.

9. Favoritgodis? Choklad!

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? Håller på lite med pärlor.

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Pulsvärmare, halsdukar, vantar och mössor. Håller på med min första tröja just nu och det är ju också skojigt!

12. Prenumererar du på någon sticktidning? Nej

13. Har du något drömprojekt på önskelistan? En snygg bolero eller sommarkofta.

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått? Ja, det händer. Har 16,5-17 cm runt handleden.

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare? Jajamensan!

16. Stickar du sockor? Nej, men vill hemskt gärna lära mig!

17. Vad har du för fotstorlek? Min fot är 23 cm lång och 23 cm i omkrets på det tjockaste stället.

18. När fyller du år? 21 oktober

19. Stickar du med pärlor? Nej, för pilligt för mig!

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? Läser allt!


image18

Bokfynd på sjukhuset!

Fyndade tre böcker för 10 kronor igår på sjukhusbiblioteket på NUS. Började läsa den ena Feber av Karin Ström när jag kom hem. Handlar om en tjej, Effra, som flyttat till Stockholm för att satsa på musik. Hon träffar en kille som sätter sig i hennes hjärta, men som verkar, än så länge, vara ett riktigt svin.

Kan inte hjälpa att dra liknelser, både i handlingen och i språket, mellan denna bok och Cigarett av Per Hagman och därmed även Less than Zero av Bret Easton Ellis. Hon har till och med citerat ur Rules of Attraction av Ellis.

Feber verkar vara en ganska bra bok ändå. Dock föredrar jag Bret Easton Ellis - originalet!?

Har stickat klart en mössa ikväll... Den passar inte mitt huvud, tyvärr. Den räcker inte riktigt ner till öronen. Funderar på att sticka in en resår längst ner eller ge bort den till någon med ett mindre huvud än mig. Bild på det fina mönstret kommer imorgon, tror jag! ;)

Godnatt!


RSS 2.0