Berry, konst och RSS!

Har ganska tråkigt just nu, så jag surfar runt och lägger till en massa bloggar i RSS-feedern. Praktiskt att "prenumerera" på alla nya inlägg i bloggar man läser. Surfade runt på MSNBC:s hemsida och hittade en massa roliga nyheter! Bla:

Halle Berry är den sexigaste i världen - Tidningen Esquire har utnämnt den Oscarsbelönade skådespelerskan till världens sexigaste. Till detta ska tilläggas att Berry har nyligen fått barn och är av den beundransvärda åldern 42 år! Hon vill dock inte tillägna titeln till bara sig själv, utan vill dela med sig till alla kvinnor i hela världen, eftersom alla är lika värdiga vinnare, enligt Berry.

Kanye West bloggar om bland annat konst -  Han har ett inlägg om konstnären Heiko Müller, en 40-årig man från Hamburg, Tyskland. Han målar starkt, känslorikt och svart. Han befinner sig i gränslandet mellan verklighet och fantasi. Titta närmare på hans konst här!


Lindrar konst smärta?

Läste i DN att forskare i Italien hade låtit 12 personer välja ut de finaste och fulaste tavlorna, i deras tycke, bland 300 konstverk. Därefter framkallade forskarna smärta i deras händer under tiden de tittade på antingen den fula eller fina tavlan. Resultatet visade att när personerna tittade på de fula tavlorna så var smärtkänslan 3 gånger större än när de tittade på de fina tavlorna. Intressant, eller hur?

Hur mycket lägger man ner på konst (eller estetik överhuvudtaget) på t ex sjukhus? På tandläkarhögskolan i Umeå där jag tillbringar mest av min vakna tid är det lite sisådär med estetiken. Tavlor från 70-talet och mintgröna väggar... Så där, eller hur? Hur ser det ut på ert sjukhus eller tandläkarklinik?

Dagens ord

Karabinjär- Ridande soldat utrustad med karbin

Skriv på!

VeckoRevyn vill förändra attityden kring våldtäkt! De kräver bland annat att faktorer hos kvinnan, t ex alkoholpåverkan, kläder och beteende inte ska påverka kvinnans chans till en riktig polisutredning! Skriv på namnlistan här!Dagens ord

Maräng - bakverk av äggvita och socker

Nathan der Weise på Stockholms Stadsteater

Regissören Eva Bergman sätter upp en av mina favoriter ur den tyska, klassiska litteraturen, nämligen Nathan der Weise, eller Nathan den vise på svenska. Dramat skrevs av Gotthold Ephraim Lessing 1779 och hade premiär fyra år senare, 1783, i Berlin.

Handlingen är förlagd till tiden under det tredje korståget och platsen är Jerusalem. Nathan, som är jude, kommer hem från en resa och får reda på att hans styvdotter, Recha, har räddats ur en brand av en kristen korstågsriddare. Han benådas av den muslimska sultanen Saladin. Givetvis uppstår kärlek mellan Recha och riddaren - dock ej utan problem. Men vilken är den sanna religionen? Ska religion få stå ivägen för kärleken? Många djupa frågor som kanske inte besvaras, men i alla fall diskuteras i dramat.

Trots att dramat skrevs för över 200 år sedan så är det fortfarande lika aktuellt. Man kan se paralleller till dagens Irak eller varför inte Israelkonflikten. Om jag får vägarna förbi Stockholm så är detta en pjäs jag definitivt kommer att se!


Utlottning av bloggdesign!

Bloggdesignutlottning hos Sussie!

Dagens ord

Depravera - fördärva, förvanska, korrumpera

Kenneth Jay Lane

Tittade på senaste avsnittet av Lipstick Jungle och Victory Ford hade en stor, gul, underbar ring i form av en blomma. Jag misstänker att den är designad av Kenneth Jay Lane som även har designat detta underbara armband som vore en dröm för en giraff-fantast!


Dagens ord

Sårtoilett - Rengöring av såryta

Dagens ord

Inspiratris  - kvinnlig källa till inspiration

RSS 2.0