Halsas*t*n!

Givetvis! Det är egentligen ingen överraskning. Jag har ont i halsen igen. Har sedan tidiga barnsben alltid haft regelbundna halsinfektioner (många per år) och nu har något hemskt virus slagit till mot mina stackars halsmandlar igen. När jag var yngre var det alltid streptokocker som var boven, vilka kunde behandlas med antibiotika och man blev frisk snabbare. Men sen jag blev "vuxen" har jag bara drabbats av virus och givetvis så finns det inget som slår ut de små liven. Man måste lida tiden ut!

Jag tackar Ibumetin och Strepsils för tillfällig smärtlindring, men tröttheten och feberslängarna är svåra att bli av med. Hoppas jag är frisk lagom till helgen i alla fall...

Har börjat på en ny bok ikväll - Myggor och tigrar av Maja Lundgren. Kommer med recension när den är klar, vilket kommer gå fort, för den är på något sätt intressant. Skvaller på intellektuell nivå!

Nu ska jag sova så jag orkar med 4 timmar i skolan imorgon. Då ska vi få se en tandoperation!

Färden genom mangroven - Maryse Condé

Boken fångade mitt intresse tack vare dess färggranna omslag - rosa, gult, orange! Jag älskar färger och boken gör mig inte besviken - den är färgglad rakt igenom. Francis Sancher hittas död på Guadaloupe, en ö som han aldrig har blivit riktigt välkomnad på. Boken utspelar sig under hans likvaka där invånarna i byn Rivière au Sel minns den mystiska Francis Sancher. Mannen är en gåta. Vem var han? Bybornas berättelser leder läsaren närmare svaret på gåtan Sancher, men får man någon gång klara svar på vem han var? Språket i boken är härligt. Condé har gett varje bybo sitt eget uttryckssätt, men med den karibiska naturen alltid starkt närvarande.

Jag rekommenderar boken varmt, speciellt en kall höstkväll. Då behöver man lite hjälp att drömma sig bort till det heta Karibien med alla dess blommor och träd. En färd genom mangroven någon?


Which Jane Austen-heroine are you?

I am Elizabeth Bennet!

Take the Quiz here!


RSS 2.0