Bokfrossa igen...

Har en massa boktips till er...

Flyga drake av Khaled Hosseini - En bok som man både förfäras av, blir varm av men även får hopp ifrån. Intressant att läsa om Afghanistan under alla regimbyten som har drabbat landet. Rekommenderas varmt!

I denna ljuva sommartid av Mari Jungstedt - En deckare som utspelar sig på Gotland. Läste ut boken på knappt en kväll och listade ut vem mördaren var en bra bit innan slutet. Dock var den ändå spännande och ibland är det faktiskt skönt med en lättläst bok! Rekommenderas...

Svart flicka vit flicka av Joyce Carol Oates - En tänkvärd bok om besatthet, stolthet och rasism. Utspelar sig i USA efter Vietnamkriget. Man får följa en vit flickas kamp om vänskap med sin svarta rumskompis. Man får en fin inblick i hur det var på den tiden i USA. Rekommenderas även den!

Isprinsessan av Camilla Läckberg - Min första bekantskap med Sveriges nya deckardrottning Camilla Läckberg. Jag är positivt överraskad. Hade lite mer handling än Jungstedt och det saknades ingen spänning, förutom i slutet. Det var faktiskt ett ganska tråkigt slut! Tänkte ta mig igenom alla hennes böcker - i ordning för en gångs skull...

Nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson - Gillade inte boken i början... Men den växte och nu tänker jag på den ofta, fast det var över veckan sen jag läste ut den. Den handlar om en ung författare som söker skrivro i ett hus i Dalarna. Hon blir nära vän med sin granne. Båda två har tunga minnen att bära på och hjälper varandra - och läsaren - att komma förbi dessa hinder. Rekommenderas varmt!

Tusen strålande solar av Khaled Hosseini - Bättre än Flyga drake av samma författare. Om två kvinnoöden i Afghanistan... Rörande, berikande och även här hoppfullt! Läs på en gång!

Underbar och älskad av alla av Martina Haag - Rolig och lite tänkvärd chic-lit... Om Isabella, en skådespelerska, som verkligen behöver ett jobb. Jag såg filmen efter att ha läst boken, och den var också skojig.

Ljus över snö av Anita Shreve - Läste ut den på några timmar. Den var varm och hoppfull. Om en pappa och hans dotter som flyttat norrut i USA efter det att mamman och yngsta dottern gick bort i en trafikolycka. En dag när de pulsar genom snön hittar de en baby i en sovsäck.

Tid att dö av Jeffrey Deaver - Gillar Deavers böcker, de är spännande och karaktärerna är bra. Denna bok är inget undantag. Handlar om en bestialisk mördare som kallar sig själv för Urmakaren. Men det verkar som om mördaren har en dold agenda - eller?

Hemma hos Martina av Martina Haag - Martina Haags kåserier i en bok. Lättläst och roligt helt enkelt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0