1:a maj imorgon...

Då ska man enligt sed demonstrera. Proletariatet mot överklassens orättvisor. Behövs det verkligen protester mot detta idag? Det känns som om orättvisan i samhället har tagit en helt annan riktning. Var fjärde ung man i Sverige tycker nämligen att det är tjejens fel att hon blir våldtagen om hon klär sig utmanande eller har flirtat med killen tidigare! Ehh, va?

Sen när gick evolutionen baklänges? När blev män grottmänniskor, som inte kan motstå sina lustar om bar hud visas? Och sen när är en kvinnas kropp fair game bara för att kjolen är kort? Jag blir verkligt mörkrädd när jag läser detta. Några av dessa unga män kommer kanske att utbilda sig till jurister, poliser eller dylikt. Tänk den stackars våldtagna kvinna som möts med blickar som säger "DU FÅR SKYLLA DIG SJÄLV; DIN URRINGNING KAN MAN JU INTE MOTSTÅ".

Nu är det verkligen dags att göra något. Attityder måste ändras och det snabbt, annars kommer fler generationer påverkas av mansschauvinistiskt trams. Skolan måste förstärka sin värdegrund och bli tydligare på punkten att våldtäkt är fel - om så kvinnan springer naken över torget skall hon aldrig behöva göra något med en annan man/kvinna som hon inte vill.

Nu när jag tänker tillbaka på min skoltid så minns jag aldrig att någon lärare sa att ett nej är ett nej. Där är ju en början. Istället för sträckläsning av någon Steinbeckroman kan man ha en diskussion om våldtäkt. Det måste ju på något sätt gå att integrera i undervisningen. Eller är våldtäkt tabu eftersom det handlar om sex?

Det är inte bara skolan som ska ta sitt ansvar - även föräldrarna. Tyvärr är väl fallet att även många pappor tycker att utmanande klädsel är tummen upp för våldtäkt, kanske till och med några mammor. Detta är ju bara beklagligt och i såna stunder önskar man att inte alla borde få föda barn. Hårda ord, jag vet, men se vart samhället är på väg! UTFÖR!!!

Jag hoppas verkligen att studien har väckt tillräckligt uppmärksamhet för att förändringar ska uppstå - annars får vi vl börja med dress code på krogen.

Tack för mig!


Kommentarer
Postat av: Marianne

Tack för din kommentar på min blogg.
Jag har köpt mina Rowangarner i en lokal garnaffär med dom finns skicka efter från Garnkorgen.

2008-05-01 @ 08:38:00
URL: http://garntussen.blogspot.com/
Postat av: Sofia K

Och hur fungerar det på badstranden, kan man fortsätta gå dit som tjej. Jag menar bikini - då är det väl bara fritt fram?! För så lättkläda kvinnor måste ju vara upphetsande om nåt? Vart går den där gränsen egentligen...? Mycket upprörande!

2008-05-01 @ 11:46:50
URL: http://sofiakpa.blogg.se
Postat av: Eva i Jämtland

jodå ! jag fick ett mail från dej ,så det funkade.
har skickat en beskr. till dej .
Ha det gott!

2008-05-01 @ 21:57:55
URL: http://urmoderns.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0