Bokfrossa!

Har läst en massa böcker den senaste veckan - 4 stycken för att vara mer exakt...

Skändad av Khady Koïta - Boken handlar om en kvinna från Senegal. Man får följa hennes liv från det hon var liten och blev omskuren tills hon är vuxen och kämpar mot omskärning världen över. Hon får vara med om alldeles för mycket under sitt liv - bortgifte, polygami, misshandel och täta barnafödslar. Jag sträckläste boken på några timmar, för den var gripande. En bra bok om en mycket stark kvinna! Rekommenderas...

Eldens öga av Patricia Cornwell - Ännu en Kay Scarpetta-deckare. Handlar om den just nämnda rättsläkaren och hennes jakt på en mordbrännare. Men det döljer sig en känd seriemördare i buskarna - en som vill skada Scarpetta och hennes familj... Okej, den var spännande från och till, men oftast var den ganska trist. Långa samtal om totalt ointressanta saker. Dessutom är väl språket lite sisådär - inte speciellt originellt i alla fall. Läs den om ni gillar långa dialoger om ingenting - annars är det nog lika bra att strunta i den!

Den högsta kasten av Carina Rydberg - En uppmärksammad bok, eftersom författaren lämnar ut en massa kända människor frånStureplan, på¨ett inte alltför bra sätt. Boken börjar dock med att skildra författarens resor till Indien och allt vad det medför. Detta var den intressanta delen - med ett bra språk och ord som fick en att tänka efter. Dessvärre har jag inte så stor koll på alla kändisar som rörde sig på Stureplan på 90-talet, så jag kunde inte riktigt ta till mig den utlämnande delen... Men läs den för språket! Rekommenderas lite grann... ;)

Fällan av Michael Connelly - Spännande!!! Harry Bosch och FBI-agent Rachel Welling är på jakt efter den gäckande Poeten, en seriemördare som de har jagat i en annan bok tidigare. Boken är mycket spännande och jag sträckläste den på en dag. Rekommenderas varmt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0